zaterdag 25 april 2009

Cruisin' through the land down under

Campervannen door Tasmania:
Dit eerste deel van de rondreis was een heerlijke start. Eigen vervoer, zelf rijden dus ook zelf bepalen wanneer en waar je naartoe gaat...
De eerste dag het busje gaan ophalen en richting Port Arthur gereden op de Tasman Peninsula onder Hobart. In het donker een plekje gezocht om te slapen en koken en 's morgens je bek laten openvallen van het uitzicht dat je hebt na het openen van de deur.
Een dagje rondgereden in De Peninsula en dan naar Franklin Gordon National Park gereden. Lake Gordon en Gordon Dam gezien en weer heerlijk gekampeerd. Volgende dag een hele afstand naar Cradle Mountain en Dove Lake. Prachtige plaats maar veel regen en na een wandeling van 2u diepgevroren handen en nat tot aan de noten. Laatste dag de hele staat doorgereden tot aan de Oostkust en Freycinet National Park. Wineglass Bay gezien en nogmaals m'n tong op de grond laten vallen... Autootje in Hobart afzetten en jupla, de lucht in.

Cruisen door Sydney:
Eerste dagje lekker rondlopen en genieten van het zicht van de mighty Harbour Bridge en Opera House. Ik wilde per se eens een "grote boodschap" achterlaten in The Opera House en gelukkig... Na het harde werk bleek er een wereldpremiere te zijn van de nieuwe Star Trek. Handtekeningskes en foto's van de sterren waren een mooi einde van de dag. Dag 2 naar The Blue Mountains en de bekende Three Sisters. Heerlijke natuur en mactige foto's. Next was het bekende Bondi Beach en de sjieke kustlijn daar. Lekker bodyboard geprobeerd en zelf de mama heeft gebodyboard. Leuke wandelingetjes gedaan en de laatste dag terug naar Sydney en verder naar The Red Center.

Climbing the Big Mother F:
Vluchtje naar Alice Springs, letterlijk een "gat". En nog een gevaarlijk gat ook... De Abo's daar zijn nogal agressief. Mensen neersteken, hotelkamerdeuren intrappen... Altijd feest met die mannen. 's Ochtends lekker vroeg op en op de bus naar Kings Canyon... Sweet As! Beestige wandeling en mooi uitzicht. Slapen in een slaapzakske onder de sterren naast het kampvuur... De Max! Volgende dag heb ik de grote Rode Reus beklommen en man, was dat zwaar! Enorm zware klim waar geen einde aan kwam maar puur op adrenaline en spirit. Laatste dag was The Olgas. Daar de zonsopgang gezien, wat heerlijk was, en weer een zware wandeling gemaakt. Met de hele groep paar pintjes gaan pakken in de enige bar in de stad en dan naar Cairns.

Diving Baby:
Toekomen in Cairns en lekker opt gemakje eens bekijken wat er allemaal te doen valt. Paar tourkes geboekt zodat we de volgende ochtend meteen aan de slag konden gaan. Dag 2 zijn we naar Green Island gegaan om te gaan snorkelen. M'n eerste ervaring en het was heerlijk. Maar nix vergeleken met de volgend tour. Dag 3 naar The Daintree Forest, gaan zwemmen in helder maar ijskoud water en een Croc Show zien die machtig was. De laatste 2 dagen een zeiltrip gedaan met overnachting op de boot. In totaal 2u gedoken... Haai, schildpad, Nemo's... Duizende visjes en heerlijke koraal gezien. Letterlijk verslavend en je laat het geld maar rollen. Slapen in de boot was ook heerlijk en dan opstaan en na 5 minuten... DUIKEN. Dit was het beste van heel Australiƫ... Duiken is heerlijk. 's Avonds nog een paar pintjes gaan pakken met iedereen van op de boot in The Woolshed... Nice Times, nice times! Cairns was awesome!

Conclusie: In 3 weken massa's veel gezien, maar te weinig tijd! Met alle gemak zou ik 2 weken op elke locatie kunnen blijven maar ik wil ook graag terug naar Belgiƫ, naar m'n schatje... M'n Evatje... Aussie over and out! Kiwi's here I come!!!

Geen opmerkingen: