zaterdag 3 januari 2009

The Great Ocean Road, day 1

Spijtig genoeg zit het verlof in Adelaide er nu op...Ik heb het daar namelijk enorm naar m'n zin gehad! De dagen zaten vol en het schema liep over waardoor ik dus de kans gehad heb om enorm veel te zien in en rond Adelaide! De eerste Bushwalk blijft me erg bij met het in contact komen van een wilde koala, net zoals het bezoek aan het magische Granite Island en het uitzicht van Mount Lofty...Dit is nu allemaal verleden tijd en je zou denken dat ik triest ben om die plaats te verlaten?! Met The Great Ocean Road in het vooruitzicht zaten m'n gedachten wel even helemaal daarbij! Even een stukje uitleg: The Great Ocean Road staat bekend als de mooiste kustlijn van deze aardbol. Over een afstand van 276km. rij je langs de feeërieke rotskliffen en kan je geregeld eens stoppen voor een scenic view. Daar zie je bogen, uit de zee opklimmende rotsen, rotswanden, stranden en dergelijke meer. Wij hadden geluk dat het een perfecte dag was voor deze uitstap! Een clear blue sky, dikke 25 graden en een lekker windje!
We hadden besloten om deze trip in 2 dagen te doen daar de hele afstand van Adelaide naar Melbourne een dikke 1100km. is. De eerste dag gingen we in 1 trok tot Portland rijden (zo'n 600km) en daar overnachten om de volgende dag met frisse kop te gaan genieten van de Ocean Road.
Tijdens die eerste 600km zijn we gepasseerd aan "Blue Lake". Dit meer is blauwer dan de hemel, echt raar om te zien! Het was ooit een vulkaan die is uitgebarsten en een hemelsblauw meer heeft nagelaten! 's Avonds zijn we niet in Portland gebleven, het was daar te toeristisch en waarschijnlijk geen slaapplaats dus zijn we terechtgekomen in "Wambuk", een enorm klein dorpje waar er een Backpackers Hostel was waar niemand verbleef! Het was er zalig! Als dit het soort van hostels is waar ik tijdens m'n rondreis zal blijven, amai, dan zie ik het zeker zitten! 10€ per nacht, een stapelbed, douches, grote hal met televisie, boekenrek met travelguides en je kon er zelf je was doen...
Was al 21u en we moesten nog iets zoeken om te eten dus zijn we naar "Port Fairy", een gezellig vissersdorpje, waar we lekkere seafood hebben gegeten. Op weg naar daar zijn we even omgereden naar "Killarney beach", een enorm mooi strand dat aangeduid stond op een plakaatje langs de weg waar we van boven op een zandduin zicht hadden op een machtige deltarivier die in de zee terecht kwam terwijl we ondertussen de zon zagen ondergaan! Dit bracht enkele mooie foto's met zich mee van de prachtige roze lucht!
Morgen is DE "Great Ocean Road" dan aan de beurt...

2 opmerkingen:

svenne zei

walt mijne beste
kzie dage u daar vree aant amusere zijt
hou u goe en merci voort smske
ma kon ni weersture
nog de leute

schmoel zei

Kerel,

Zo te zien alweer een mooie dag achter de rug. Maar je schrijft dat je pas om 21u ben toegekomen in Wambuk en dat je dan nog moest gaan eten en naar die delta bent gaan kijken...Tot hoelaat is het daar klaar misschien? Zo'n delta vanuit de lucht zien moet wel vre de max zijn. Heb nog niet naar je foto's gekeken, maar ik hoop voor jou dat je er foto's van hebt.